Една година от катастрофата на столичния булевард Сливница“, при която влюбените Ани

...
Една година от катастрофата на столичния булевард Сливница“, при която влюбените Ани
Коментари Харесай

Година след смъртта на Ани и Явор: На фаталната отсечка все още няма камера

Една година от злополуката на столичния бул. „ Сливница “, при която влюбените Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека. На мястото ще се организира митинг, който ще приключи с спокойно шествие.

Демонстрацията е инициирана от фондация „ Ани и Явор – ключът е любовта “ и предприемчив комитет „ Заедно против безумията по пътищата “.

„ Година по-късно излизаме, с цел да отдадем респект към отишлите си без време Ани и Явор, към потърпевшите и починалите от пътнотранспортни катастрофи и да изразим съпричастност към техните фамилии. Искаме да молим към всички участници в придвижването да съблюдават разпоредбите, да не демонстрират недосетливост и да не подценяват обстановки, тъй като в един миг могат да изгубят всичко “, сподели Пламен Манчоров, един от основателите на инициативния комитет „ Заедно против безумията по пътищата “.

Датата за недоволството не е определена инцидентно. Днес се навършва една година от съдбовната злополука. 24-годишната Ани и 22-годишният Явор изгубиха живота си в първите часове на 8 май 2023 година, до момента в който пресичаха на пешеходна пътека. Тогава имаше митинги в продължение на 90 дни. Хората упорстваха за законови промени за повишение на сигурността на път. По думите им част от тях не са били изпълнени. 

„ Ако имаше смяна, нямаше през днешния ден да сме тук. Излизаме на улицата още веднъж, с цел да напомним на властимащите, че имат насъбран духовен дълг към всички потърпевши и починали и техните фамилии. Имат много неизпълнени задължения в лицето на локалната власт, Народното събрание и органите на Министерство на вътрешните работи. На тази права главният несбъднат ангажимент е слагането на камера, която беше обещана преди повече от година. Ще продължаваме да настояваме за такава камера и ще рестартираме своите начинания в тази тенденция и в случай че е належащо още веднъж ще бъдем всички тук. Шофирането с превишена скорост тук е всекидневие, кара се с безумна скорост. Преди време бяха регистрирани скорости от над 150 км/ч в светлата част на деня “, уточни Пламен Манчоров.

Обвиняем за гибелта на Ани и Явор е 18-годишният Адриян Антонов. Експертизи демонстрираха, че сега на конфликта, той се е движил с към 100 км/ч при ограничаване от 50 км/ч. Преди по-малко от месец Софийската градска прокуратура внесе обвинителният акт против него. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. 

Протестиращите се събират през днешния ден в 18:30 ч. Деемонстрацията ще стартира от мястото на нещастието, а по-късно ще продължи и с спокойно шествие до бул. „ Константин Величков “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР